Wie is jouw held?

scroll
'Ajt kunt mujt doon’

Wie is jouw 'held'?

Mijn Twentse oma’s Mina en Jo zijn mijn helden. Zij zijn mijn inspiratiebronnen en mijn Ying en Yang.

Voor mijn oma Mina was het belangrijkste dat je je goed voelt. Zij vroeg mij altijd: ‘Hoe geet mien lieve kind’? Het levensmotto van oma Jo was ‘Ajt kunt mujt doon’ (als je het kunt, doe het!). Zij moedigde mij aan om kansen te grijpen en talenten te benutten. Ook dit leeft voort in mij.

In mijn aanpak combineer ik de wijsheid van mijn beide oma’s.

Samen met jou, je team en organisatie haal ik er alles uit. Ik vraag naar wat jullie bezighoudt, hoe het gaat. Pas als je goed in je vel zit, durf je jezelf met je unieke talenten te laten zien. Besteden jullie voldoende aandacht aan wat jullie belangrijk vinden? Wie of wat inspireert jullie? Wie is jouw held?

Mijn visie op leren

  • Ik geloof dat de (groei)mindset de basis is voor leren en dat die bepaalt hoe je talenten ontwikkelt. Wil je talent optimaal benutten, dan is het zaak om de groeimindset te ontwikkelen: geloven dat je kunt blijven groeien en verbeteren.
  • Ik geloof in de kracht van sociaal leren: in contact en gesprek met elkaar vindt verdieping plaats en komen de beste en innovatieve ideeën naar boven.
  • De impact van leren is het grootst is als je leermomenten zo dicht mogelijk bij de praktijk organiseert (werkplekleren): je maakt leren betekenisvol.
  • Een veilig leerklimaat is voorwaarde voor leren: een open en ontspannen sfeer en onderling vertrouwen bieden ruimte om te leren.
  • Iedereen is uniek en heeft iets anders te leren: leren persoonlijk en betekenisvol maken is de uitdaging.
  • Je leert het beste als je in actie komt: ik gebruik daarvoor verschillende activerende werkvormen en (online) tools.